divendres, 13 de març del 2009

Suggeriments artístics

Avui és divendres 13. Aquí no passa res, però pels supersticiosos d'Estats Units o Anglaterra sí. El que no sé és si estan de vacances per Barcelona si els afecta. Perquè als supersticiosos d'aquí només els preocupa el dimarts 13, no? No ho sé.En tot cas, fa dies havia pensat una història sobre la superstició, però ara mateix ja no li veig cap gràcia. Així que us faré uns suggeriments artístics.

Ahir, que vaig acabar curs abans, vaig dirigir-me cap un bonic barri de Barcelona, Gràcia. Barri bulliciós de dia, amb les seves tendes. Barri viu de nit amb els seus bars, les places amb terrasses, restaurants libanesos, bars de torrades i bocates. Barri de tradició on hi ha unes quantes associacions culturals. Sé que pels seus carrers habiten alguns veïns de Blogsville. Em creuaria amb ells? Vaig baixar al metro de Joanic i vaig agafar el carrer Bruniquer, que després canvia de nom, i em vaig aturar davant del Teatreneu. En aquest teatre multisales, han apostat per la multiprogramació. Si passes per la porta només destaquen el cartell del Club de la Màgia i els Monòlegs., però allà podeu veure espectacles originals, alternatius, noves companyies, altres que després de anar fent bolos els agrada parar un temps pel barri de Gràcia... I ahir vaig anar a veure Zo! La fan tots els dijous a les 20.30. Un espectacle d'escenes i monòlegs on riureu.
Acabada l'obra, cap el carrer Verdi. Costava trobar un lloc buid on sopar. El carrer era ple de gent i tothom estava content!

Ara estic a l'Empordà però demà vespre aniré cap el meu barri preferit de Barcelona, Poblenou! I no és perquè fessin la sèrie. És perquè allà he viscut, he anat a escola, hi tinc grans amics. M'agrada passejar per la seva Rambla a la primavera, a l'estiu, els diumenges d'hivern assolellats. I vaig parant-me a saludar la gent que està a les terrasses. Sempre és agradable prendre una llet merengada o un gelat del Tio Che. I després segueixes fins la platja a saludar el mar. El meu Poblenou com està canviant. Van tirant cases a terra, construint edificis d'oficines, canviant carrers de direcció. Van desapareixent fàbriques, tallers, cases de transport. Queda poc d'aquell encant gris industrial. Del barri de pescadors trobareu una moderna plaça Prim amb els bellaombres.
Demà aniré al C.M.C., o Centre Moral de Poblenou ( el nom és una mica "antic",penseu que l'entitat està preparant els actes de celebració del seu centenari ) Està al carrer Pujades,176, tocant la Rambla. Vaig a veure Cent anys de musicals. A les 21 h una bonica veu de dona acompanyada per un home al piano,ens delectaran amb cançons de musicals adaptades al català. Sé que n'hi ha del musical The sound of music o Els Miserables o My fair lady... Tot això amb una copeta de cava a la mà pot ser una molt agradable vetllada.

19 comentaris:

Striper ha dit...

Ostres quina festa cultural ja me hagues agradat a mi .

Els del PiT ha dit...

Caram khalina!
Quina diversitat i quin panorama de cap de setmana...
Imagino que saludes la gent que coneixes de les terrassetes, perquè si saludes tothom hi haurà qui pensi que no hi toques (passa sovint a ciutat).
Jo em quedo amb el dubte de per què li diuen C.M.C. al Centre Moral de Poblenou, però no em facis cas que sóc gran, hi hi hi...
Quant tinguis la copa recorda brindar pels que estiguin tancats en el seu propi ensopiment.
;-)

Rita ha dit...

Potser hi trec el nas... ;-)

Emily ha dit...

Quina pena, jo ahir era per Gràcia en molt bona companyia. Llàstima que avui ja sóc a casa, si no vindria a sentir aquesta bonica veu que ens dius! Una altra vegada serà. Feu una copa de cava per mi.

khalina ha dit...

Striper, si algun dijous t'allunyes del parc de l'Agulla... Almenys hi seran tot el març.

Sergi, brindaré per tots, però res d'estar ensopits, que estem de cap de setmana.
Avi, de fet la gent d'allà li diem el Centre, és més curt.

Rita, si treus el nas, busca el meu :)

Emily, un altre cop serà :) Tu no vens per no convidar per l'aniversari?? Brindarem pels 5 anys i molts més.

el paseante ha dit...

Apa que no t'ho passes be. I mira que no convidar-me al Centre Moral a escoltar aquella veu i fer una copeta de cava... Ara que ho penso: Centre Moral i copeta de cava no són termes que lliguin massa :-)

òscar ha dit...

doncs segur que uns dels blocaires anònims amb els que et vas creuar per gràcia era jo. aiiiiins! :)

Carme Rosanas ha dit...

Quin cap de setmana! Haurem de prendre apunts...

Emily ha dit...

Espero que l'Aleta tingués molts rams de flors! Al menys si jo hagués vingut n'hi hauria dut un.
Amb molt verd pels seus ulls i unes flors ben vermelles com el seu cabell.

estrip ha dit...

l'Empordà no entrava dins els recomanacions?
Bé, jo la trio!

khalina ha dit...

Nadador, tothom estava convidat des del blog (clar que una mica just, és cert). Pel proper aviso amb més temps. O busqueu-li bolos, per passat mitjans maig i a gaudir dels musicals...

Òscar, quants graciencs!
Segur que els blocaires ens hem creuat sense saber-ho algun cop.Uis això dóna per a un post imaginatiu o dos...

Carme, va estar bé, tot i que amunt i avall :) Ara va valer la pena. Jo sóc una mica bleda de vegades, i dissabte en alguns moments em va caure la llagrimeta.
I Zo! sembla ser que seguirà tots els DIJOUS fins maig.

Emily, li van donar un ram de flors. Jo com sóc així, només li vaig regalar aplaudiments i petons.

Estrip, l'Empordà sempre és recomanable. I tant! Suposo que com hi vaig tan sovint m'he acostumat una mica a la seva bellesa, encara que van ensenyant-me paisatges que encara que em sorprenen.

assumpta ha dit...

Ja veig que has gaudit d'un atapeït i "profitós" cap de setmana!
;)

khalina ha dit...

Assumpta,va estar molt bé,gràcies.
El proper tenim sopars i dinars

rhanya2 ha dit...

Doncs potser sí que ens vam creuar... On segur que tard o d'hora ens acabem creuant és per aquest veïnat comunitari... Ens saludem amb la mà, amb un cop de barbeta, o ens parem a fer la xerradeta amb el pa i el diari a sota del braç.
Avui ha tocat xerradeta i m'ha agradat molt compartir el teu passeig pel Poblenou. De tant en tant també vaig a fer una orxata al tio Ché... Aquella plaça té un encant molt especial.
Una abraçada ben forta, Khalina, i gràcies per les teves propostes!

khalina ha dit...

Violette, ara amb la primavera, encara és més agradable passejar. Mmm una llet merengada al tio Che

Salva Piqueras ha dit...

Noia, quanta feina!!!! Si tot va bé, en 10 anyets torno a posar-me en circulació. Ara mateix, la Ventafocs, la Blancaneus i el Peter Pan monopolitzen la meva vida cultural...

khalina ha dit...

Salva és cert que els nens ocupen molt de temps, però ni que sigui 2 cops a l'any heu de fer una escapadeta "cultural"

assumpta ha dit...

Khalinaaaaaaaaaa !
Que hi ha algú?
Et trobem a faltarrrrrrrrr !
;)

Núria Coma ha dit...

Assumpta, estic a mitges jaja. Vaig de cap amb projecte i feina.
Ara de vacances de feina, però amb el projecte.
Intentaré anar fent