dimecres, 14 de juliol del 2010

La reina del bicing

Ja fa dues setmanesque va arribar-me per correu la targeta del bicing. Quan vaig veure el sobre vaig decidir aquella mateixa tarda activar-la per tornar de la fisio.

Feia anys i panys que no anava en bicicleta. Bé, l'estiu passat vaig agafar una mica una elèctrica per provar-la. Tot i que porti trampa. Per això que no entenc per què  em va fer tanta il·lusió rebre-la. Suposo que presentia que començava una nova etapa.

La primera bicicleta la vaig agafar a Plaça Catalunya. Vaig decidir pujar  fins la Gran Via, que sabia que hi havia carril bici, i fins al centre comercial Glòries. Potser no va ser la millor ruta, doncs anava amb la inseguretat de les primeres vegades. En alguns trams no hi havia carril bici, i em feia pànic confondre'm entre el fum dels cotxes. Però també m'espantava anar per les voreres, on els peatons tranquils caminaven, i no sabies si seguirien realment en línia recta.

Segona bicicleta, de Glòries a Diagonal Mar per la Diagonal. Llavors ja estava més animada. Tenia ganes de saludar als ciclistes que em creuava, als patinadors... Ja no feia tanta calor. Encara no corria massa per esquivar amb compte alguns peatons que anaven pel carril bici. Un cop a Diagonal Mar tots els aparcaments ocupats. Per sort, va arribar el camió de bicing.

Tercera bicicleta, de Diagonal Mar a Rambla del Poblenou. Era quasi fosc. La llum de la bicicleta es va encendre. Vaig decidir-me pel passeig Taulat. Vaig agafar una mica de velocitat. Podia notar la brisa a la cara. Era bonic passejar en bicicleta entre uns arbres, que no sé el nom. En Fra Miquel ho sabria. Fulles grogues cobrien el terra.

I ara ja sóc la reina del bicing. Tot els desplaçaments que faig per Barcelona els estic fent en bicicleta. Clar que per sort no haig de fer gaires pujades. No sé si arribaria segons a quines zones de l'alta Barcelona. per sort em moc bastant vora el mar.

Vaig coneixent noves rutes no perilloses per a ciclistes. Us creurieu que mai havia entrat al parc del Nord, tot i que hi he passat pel davant en cotxe o autobús milers de vegades?

M'agrada anar en bicicleta perquè es veuen les coses de diferent manera. Moltes més que en metro, evidentment. Estàs més baixa que en autobús, i més propera que en el cotxe. Més ràpida que caminant. Noves sensacions. I a part, arribo més ràpid als llocs. Increible al principi, però cert.

19 comentaris:

RaT ha dit...

psssst!!! mira això:

http://llibreprimer.blogspot.com/2009/06/tipuana-tipu.html

és aquesta? I jo també sóc reinona del bicing (sobre pla i baixades) Quan fem una ruta conjunta?

Petonets!!

el paseante ha dit...

Ja m'has mort, amb el que m'agrada caminar. Ara hauré de vigilar de no creuar-me amb la ciclista Khalina novata. Posat una L de color verd a l'esquena, eh? Sort que em moc per llocs amb pendent :-)

el paseante ha dit...

Posa't. Catxis.

fra miquel ha dit...

Celebro que puguis anar en bicicleta per la "citi". Jo ho vaig fer quant encara no hi havia ni pensament de carril bici. Era un mitjà de transport de risc!
Ara no podria, visc a Taixonera (prop de Vall d'Hebrón) i aquí els pendents son difícils fins i tot per cotxes i motos!

Gaudeix de la plana.
B7s

PS: També celebro que el Llibre Primer us sigui d'utilitat! Gràcies RaTeta per l'enllaç
petó també per tu.

Garbí24 ha dit...

Anar amb bici és com alló...altre, un cop aprés mai més s'oblida i sempre agrada..;)

rhanya2 ha dit...

Jo també sóc la reina de la bici!! I en pujada!! Que jo no només baixo de muntanya a mar, nooo... jo torno a pujar, que es quan noto que treballen les cames i tot i tot...

Ruta conjunta, RaTeta? Jo m'hi apunto... Però no s'hi val rajar-se!!

khalina ha dit...

Rateta, hauré de tornar a passar per fixar-me bé si eren tipuanes. Clar que podria mirar amb google earth..

Paseante, vaig pel pla, però dilluns era per l'institut francès i vaig baixar en bicing. Tu vigila que mai se sap jaja. Però no et preocupis, sóc molt respectuosa amb els vianants.

Fra Miquel, dilluns vaig inspeccionar els jardins de can Framis que havies recomanat :)

garbi, què és allò altre? (s'ha de llegir amb veu innocent)

Violette i rateta si voleu ruta conjunta perfecta, però jo de moment molta pujada no, que fa molta calor... I no estic entrenada

estrip ha dit...

sensacional! la bici un gran invent. Ara només falta que es mica en mica es vagin reduint els cotxes. A gaudir per la ciutat en dues rodes!

khalina ha dit...

Estrip, crec que cada vegada hi ha més bicicletes. I a part, m'agrada perquè hi van pujades persones d'edats, constitucions, estils de vestir... molt diferents.

khalina ha dit...

Les tipuanes que en Fra Miquel va fotografiar per la Vil·la Olímpica, prop la pressó de Wad-ras, les he vistes aquest matí

khalina ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
El veí de dalt ha dit...

O sigui que eres tu la que anava fent "S" com una possessa per la Gran Via? Ai, quin perill!

khalina ha dit...

Veí, que sóc bona conductora! Però per si de cas, aparta't jaja

Una abraçada Té la mà Maria, company d'HV. Va quedar-nos bé, oi?

alatrencada ha dit...

Vigila i no t'embalis amb la bici ni facis l'imprudent. Res d'anar en contra direcció, els senyals també són pels ciclistes. Es que et veig amb una cama trencada, i no és plan, així que a tenir seny amb la bici, o seràs potatrencada enlloc d'alatrencada(és amb carinyo)
Per cert, em deixaràs la bici? ;)

Aquest va ser el teu comentari al meu post de m'he comprat una bici, escrit fa 4 anys. Me n'alegro molt que t'stiguis convertint una fan ciclista. És genial.
Així acabava el meu post, i ho subscric plenament.
"Sóc un perill al manillar. Cada vegada vaig més embalada. És fantàstic anar vora el mar, a tota velocitat, amb el vent que t'acaricia bruscament la cara... Quina sensació més meravellosa! Si això no és la felicitat, se li deu assemblar."

http://alatrencada.blogspot.com/2006/04/moures-en-bici.html

nimue ha dit...

oooh! jo no sé anar en bici massa bé però segur que deu ser una experiència xula! :)

khalina ha dit...

Alatrencada, a fer voltes amb la Violette i la Rateta. Però respectant els senyals, eh?
Jo segueixo sent intolerant amb els ciclistes que van pel mig del carrer en contra direcció. Són un bon ensurt pels cotxes i els altres ciclistes que anem en la direcció correcta.

Nimue, vas provant, i cada dia et tornes en més "experta"

Rita ha dit...

Quin gustet d'apunt, khalina!

Jo en sé tan poc d'anar amb bici que no he gosat mai anar-hi per la ciutat i em fas enveja... Sana eh!
Petonets, maca!

Joana ha dit...

A mi m'encanta anar en bici. A Girona tenim el carril bici fora de la ciutat, d'un poble a l'altre sense cotxes. Deliciós!
Disfruta de les passejades!

khalina ha dit...

Vaja, no es van publicar les respostes als vostres comentaris.

Rita, crec que et deia que amb una mica de pràctica...

Joana, i a part del carril bici fora la ciutat, també teniu Girocleta a Girona ciutat, oi?