divendres, 3 de juliol del 2009

Una fantàstica idea




En Gabriel portava dies donant-li voltes. Com arreglar aquella crisi? Hi havia alguna manera de solucionar-la a nivell europeu? Tot i que a ell li preocupava més aconseguir reconeixements que resoldre problemes. Necessitava una idea que el catapultés a la fama. No volia ser un simple polític que havia passat pel Parlament Europeu, ell volia ser recordat pels segles dels segles.

I la llum li va venir mentre li repassava la lliçó a la seva filla. Galileu! Els planetes! Plutó des del 2006 perd la categoria de planeta. Allò era perfecte! Clar! Primerament es tractaria de donar a cada planeta el seu reconeixement com a dia de la setmana. S’havia d’eliminar el nom de Diumenge que no era massa laic, i d’ara en endavant l’anomenarien Diterra, doncs ja que era el planeta on vivien, tindria el nom del dia de descans.

Dilluns també era un nom a desaparèixer. La Lluna només era un satèl·lit, no podia tenir tanta categoria. El primer dia de la setmana seria Diurà, en honor al primer planeta descobert des de l’època grega.

Faltava Neptú. Aquest planeta va ser descobert a finals del segle XIX, però també mereixia tenir un dia. Per tant afegirien un dia a la setmana. I va pensar a posar-lo el segon. Diurà li semblava un nom lleig, i per tant s’esqueia per començar la setmana. Ja estava, s’havia de planificar el canvi a setmanes de vuit dies : Diurà, Dineptú, Dimarts per Mart, Dimecres per Mercuri, Dijous per Júpiter, Divendres per Venus, Dissabte per Saturn i Diterra per l’estimada Terra.

Ja tenia tots els planetes honorats. Només calia quadrar hores. Fins ara, les setmanes eren de 168 hores, set dies de 24 hores, no? Doncs, serien setmanes de vuit dies de 21 hores. Era perfecte! I el dia afegit seria laborable. Per tant treballant sis dies, si es feien 8 hores diàries, serien 48 hores treballades setmanalment, i després dos dies de descans.

En Gabriel cada cop estava més emocionat amb la seva idea. S’havia enterrat la directiva de les 65 hores, però amb la seva nova idea, afegint un dia, es guanyaven vuit hores. I potser, forçant una mica més, es podrien arribar a pactar jornades legals diàries de 9 hores respectant el descans setmanal de dos dies. Res de pagar hores extraordinàries. Aquestes hores serien d’obligat compliment. Per tant serien 56 hores setmanals de treball. Era perfecte! Era la millor idea de la seva vida. Segur que als companys del partit els agradaria la idea. També als seus companys europeus actuals. I a la gent, no calia explicar-los aquella part. Se’ls havia de distreure amb festes nacionals per celebrar el reconeixement dels planetes oblidats.

Tothom el recordaria com l’home que va decidir canviar els calendaris. I el seu fill petit quan estudiés socials, trobaria a la lliçó el nom del seu pare. Posant el seu nom a google es trobarien milers d’entrades. Apareixeria junt amb Copèrnic , Galileu i Kepler. Quina bona pensada!

(Dedico aquest post a un company de feina, ja que m’he inspirat en una broma que va fer a les amigues d’escola de la seva nena).

19 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Je, je, je, que divertit. Un bon relat!

Carme Rosanas ha dit...

No sé si colaria... Allargar la setmana un dia més! Quina mala idea!

Marta ha dit...

Encara et pendran la idea d'allargar la setmana a vuit dies però fent-ne treballar set a vuit hores diàries i sense pagar hores extres, no m'estranyaria que fins i tot canviessin el nom de setmana per crimana, en nom de la crisi és clar.

Albanta ha dit...

Ostres nineta!! M'he quedat bocabadada... i li estic donant voltes a l'idea i em sembla genial!!
A veure ... dies de 21 hores, restant 8 o 9 de treball són 12-13 hores per dormir, menjar, anar a comprar, engegar casa, aseo personal... escriure i llegir blogs... no està mal!!!

fra miquel ha dit...

Només caldria convèncer la TERRA per què giravoltés més de pressa i completés un dia en 21 hores a canvi de les 24 que triga ara. Fàcil!
És divertit, Khalina, molt bona història.

Joana ha dit...

a sobre volen allargar la jubilació als 70! Ostres no sé tot plegat però m'ha agradat!
Bon estiu Khalina!

khalina ha dit...

Carme, hi ha gent que té idees pitjors... i tiren endavant jaja.

Marta, crimana seria un bon nom.

Albanta, si fos un dia més però festiu...

Cert fra Miquel, la idea d'en Gabriel té la pega de compatibilitzar les hores de llum diàries. Però a ell ´no pensa amb la velocitat de gir de la terra. Només volia la fama i més treball.

Gràcies Joana! Es una ironia evidentment. I sí segur que a la llarga l'edat de jubilació s'endarrerirà. Pensa que abans la gent moria abans, i ara els pensionistes tants anys cobrant...jajaja. Però de moment no hi pensem.

el paseante ha dit...

El Gabriel aquest deu ser del mateix partit que aquell veí teu que toca la trompeta. Escolta, ben mirat no és tan mala idea. A més, s'haurien de refer tots els calendaris (especialment el de la Pirelli), fabricar nous rellotges... Tot això és indústria, producció, feina.

Rita ha dit...

Hehehe paseante, i semblava que no hi eres tu... El de la Pirelli precisament!

khalina, vols dir que la calor no t'està afectant? ;-)

Bromes a part, molt bo!! Com t'ho curres, noia!
Petons, bonica!

khalina ha dit...

Paseante, crec que just del partit contrari jeje.
Paseante, veig que t'inquieta el calendari de la Pirelli. Pensa que en el proper hi ha propostes que el feu el Veí i tu. Us alternareu cada mes, i algun cop conjunts.

Rita, deu ser la calor sí, Però hi ha gent que amb fred o calor té idees pitjors perquè treballem més i de gratis

Assumpta ha dit...

Jajajaja molt divertit!! però seria un embolic en hores de sol i foscor!! :-))

(Ara bé, si així acaben amb la crisi...)

estrip ha dit...

el millor és que tindrem més dies per escriure i tenir idees.

I les festes millor comptar-les per setmanes que per dies no?

crec que el meu dia preferit seria diurà!

khalina ha dit...

Assumpta, el "genial" Gabriel no va tenir en compte el tema d'hores de sol.

Estrip, el teu preferit seria Diurà?? El primer de 6 dies de treball, o de 7 pels que treballessin Dissabte!

Els del PiT ha dit...

Caram quina passada d'idea! La recolzaria sense pensar només per canviar les normes establertes, he he he...

Home, a mi el diu-menja no me'l toqueu, eh? Hi hi hi...

khalina ha dit...

Sergi, però el dia de més que sigui festiu!

Avi, no sigui tan materialista :D

alatrencada ha dit...

Quines coses que es comenten a la teva feina...
A mi no m'agradaria camnviar els dies de la setmana ni afegir-ne un... Com cantaríem ara la cançó de la Masovera? (me'n fas l'adaptació?)
LLums, naps , nespres, Ous, Faves tendres, tot s'ho gasta, tot s'ho menja!

khalina ha dit...

mmm alatrencada li comentaré el tema a en Gabriel. Falta rimar Diurà, dineptú i diterra, no?

Serviria Bacallà, cuscus i cirera??

assumpta ha dit...

Setmanes més llargues... no gràcies!
A més ja no podriem fer servir la frase "ets al mig com el dijous!", je,je!
Si em falten hores amb 24, no m'imagino amb 3 hores menys. Nooooo!
(El relat m'ha encantat)
;)

khalina ha dit...

Estic amb tu Assumpta jaja.