dissabte, 16 de juny del 2012

El carril bici del Parc de la Ciutadella

Després que l'altra dia la Rateta fes un post "Días pares", en honor al "blog de los días impares", jo avui faré un post inspirat en el blog Banc amb vistes , on sempre el nostre frare de Blogsville en capta alguna de bona.

De fet serà un post denúncia que potser hauria de presentar a l'ajuntament de Barcelona, tot i que no hi visqui. Denúncia per evitar ensurts. Jo ja he vist dos petits incidents, i això que no hi passo cada dia.

Us situo. Aquest és el carril bici del Parc de la Ciutadella. No sé si es veu massa bé a la foto, però és impossible mirar el mapa del parc sense ser atropellat per algun ciclista. Un fort aplaudiment per qui va posar aquí el mapa!! Bravoooooooooo. Bé, potser el mapa ja hi era, i després van posar el carril bici. Doncs aplaudim a la persona que va decidir pintar el carril bici sense moure el mapa. Bravooooooooooo! Algun cop algun turista despistat ha intentat mirar el mapa des de fora del carril bici, però com no porta prismàtics, i amb les bicicletes que van passant, finalment ho deixen estar. També he vist algun turista despistat fer bots en veure's a punt de ser esclafat per dues bicicletes venint d'ambdós sentits. Per sort, després d' espantar-los,  sempre frenen.

Ara bé, els incidents es produeixen a la sortida del parc.  Els ciclistes tenen un cedeixi el pas, com s'observa a la foto, però caldria un stop, doncs realment no hi ha visió completa. Els vianants que no ho saben surten sense mirar. No saben que se la juguen.  Si surten pel mig encara, però si surten vora la paret, augmenta la probabilitat de ser atropellats. Un cop vaig veure com un era envestit. Per sort el ciclista no corria, i el que caminava era jove. Li va dir de tot, però sembla que va acabar així.

He de dir que alguns ciclistes , no tots,aprofiten la zona de les portes per avançar a altres ciclistes, i per tant no fan el cedeixi el pas. Tu frenes per no atropellar ningú, i ells et passen com bojos pel costat despentinant-te. No veuen que si frenes és per si de cas ve algú? Doncs una vegada, un ciclista dels que avancen imprudentment va xafar-li el peu a una senyora. No va parar. Jo vaig fer-ho, però ella després d'insultar-lo va dir-me que podia seguir.

Doncs bé, si aneu de passeig al parc de la Ciutadella, vigileu a les sortides per on passa el carril bici.  Haurien de posar un senyal de "perill bicicletes".Ho dic de veritat.  De fet, ja es veu de vegades a vianants dubtant de si sortir o no, si treuen massa el nas...

 Amb més civisme de vianants i ciclistes podem millorar la situació, però si es canviés el disseny del carril bici, sortiríem guanyant tots.


I per acabar un gran dubte. Per què els corredors de footing (del parc de la Ciutadella i en general) es posen a córrer pel carril bici pensant-se que aniran més ràpid que una bicicleta?


14 comentaris:

Cris (V/N) ha dit...

Ostres Khalina, em quedo amb la teva darrera reflexió.... Fa poc estic caminant i corrent.... he deixat de fumar fa un mes i mig i ho havia de fer, i el carril bici del passeig sempre va ple de corredors, i els ciclistes per on no deuen.... crec que no miren les senyalitzacions, però algún dia ens farem "pupa".... Apa un petó ben gran preciosa, muacssssssss!

Elfreelang ha dit...

Jo si estic per la vora ....i això que dius és ben cert col·lisions entre ciclistes i soferts vianants a peu i amb sandàlia n`he vistes de tots colors... jo crec que corren pel carril bici per inconsciència...deuen voler augmentar el risc i l'aventura

Gerònima ha dit...

Tens raó, aquest post denúncia hauria d'arribar a l'ajuntament. Potser podrien canviar el mapa de lloc, no? :D o ... :)
sí, millor moure el carril bici!
ja ja ja!

Garbí24 ha dit...

puc dir i sense treure drets a la gent que em molesta molt la gent que va a passeig per el carril bici......sobretot quan estàs amb una pujada i has de quasi parar.
tres hips per qui va posar el cartell, segur que ell no és un usuari

Carme Rosanas ha dit...

Semblaria fàcil respectar els espais que pertoquen a cadascú, no?

Però la realitat és que tots anem badant i pensant poc en els altres.

Bona queixa, Khalina!

khalina ha dit...

petonets Cris. Felicitats per la teva aposta deixant de fumar. El dia 8 et vigilaré, eh? Res de fum.
I a respectar els senyals jeje

Elfree farem una enquesta als corredors que envaeixen el carril bici perquè creuen que van igual de ràpids. Als despistats vianants i corredors se'ls perdona.

Gerònima, seria fàcil obrir una mica el carril bicing, allunyant-lo dels murs, almenys vora les portes. Així deixarien espai per mirar el mapa, i visió per les sortides de gent del parc a peu o en bici.

Joan, hi ha gent que ho fa tot des del despatx i no trepitja la realitat, i tampoc pregunta.

Carme, aquí estaria el debat sobre les regles. Hi ha gent que es queixa d'algunes, però volen que es compleixin d'altres. Es complicat. Voto per pau, harmonia i bona voluntat general

el paseante ha dit...

Si tots anéssim a la velocitat a la que van els nòrdics per les ciutats amb qualsevol tipus de vehicle (0.01 kms. per hora) no caldrien ni carrils cotxes, ni carrils motos, ni carrils bicis, ni carrils vianants, ni carrils monopatins... On anem tots tan depressa?

Emily ha dit...

No has vist el xiringuito on lloguen prismàtics? :)

khalina ha dit...

Paseante, tu creus que els nòrdics van tan lents?

Emily, he vist xiringuitos de gelats al costat del parc de la Ciutadella, però no m'he fixat que lloguin prismàtics a cap

El veí de dalt ha dit...

BArcelona ha esdevingut ja una ciudad sin ley!

khalina ha dit...

Veí, certament!

Tot i que he de dir-vos que ahir vaig tornar a passar per la Ciutadella en bici. En la sortida de la foto han posat dos miralls pels peatons. Enfoquen els carrils bici. No sé quan tornaré a passar-hi per fer foto

fra miquel ha dit...

Les bicicletes són màquines propulsades per la força d'un motor... (la del cor i musculatura dels ciclistes)
Els carrils bici haurien d'estar tots a la calçada. Degudament separats i/o protegits dels vehicles a motor d'explosió, això si. I els ciclistes haurien de respectar més els senyals de trànsit.
Estic d'acord amb el Paseante... anem massa depresa a tot arreu, en cotxe, en moto, en bici i també a peu.
Una abraçada
PS: Jo també faig posts denúncia... gràcies per esmentar-me, KHALINA

khalina ha dit...

Miquel, potser sí que correm massa tots de totes les maneres

Dr Purva Pius ha dit...

Hello Everybody,
My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius, call/whats-App Contact Number +918929509036 via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.