dilluns, 19 de gener del 2009

El dia més depriment del 2009

Una amiga m’ha comentat que avui, 19 de gener, era el dia més depriment de l’any 2009. I això? Doncs segons sembla l’últim dilluns de l’última setmana sencera de gener és el més depriment. Poca broma, una fórmula matemàtica ho demostra i tot! Alguns científics estan ben avorrits… Penseu que aconsellen prendre mesures pal·liatives i tot.

Pels que us agradin les fórmules us la copio. Els altres podeu tirar pel dret.

{W + (D-d)} x TQ
_______________
M x NA


(W) weather= Climatologia / Temps meteorològic
(D) debt = Nivell d’endeutament econòmic
(d) monthly salary = Ingressos monetaris
(T) time since Christmas= Dies que han passat des de Nadal
(Q) time since failed quit attempt = Periode de temps que ha passat des de l´ última crisis
(M) low motivational levels = nivell de motivació
(NA) the need to take action= obligació de prendre mesures



A mi no m’ha semblat un dia especialment depriment. He matinat és cert, a les 6h m’he llevat, però he despertat al costat del meu estimat. Tenia son, és veritat, però tocava anar a treballar. Avui Barcelona. La dutxa d’aigua calenteta, ràpid, ràpid, un petó ... o varis petons i adéu. Al carrer tot era fosc, però no feia fred. No tenia els vidres congelats. Què bé! A la carretera no hi havia quasi ningú. No he trobat cap camió lent, ni pesats que se t’acosten pel darrera per veure si corres i t’enganxa el radar. Un viatge relaxat! No he fet cues als peatges, què estrany! Sempre trio el que va més lent, i avui l’he encertat. No havia gaires cotxes entrant a Barcelona. Ja he arribat... a Badalona. He aparcat, he deixat les bosses a casa, he agafat els estris de feina, i cap el metro. Quasi vint parades! Però anava sentada. Avui he agafat el “20 minuts”. No deia res d’interesssant. Ah sí, una curiositat! Un preguntava com era la postura de la medusa. M’ha deixat intrigada. Provocaria al·lèrgies??? No, és una d’aquestes postures que segurament si la proves acabes rient per terra. I ara algú pensarà, bah, jo hi tinc la mà trencada (potser algú pot acabar enguixat).

He arribat deu minuts abans. Prova superada ! Per què havia de deprimir-me? A la feina tot ha anat sobre rodes. El temps ni fu ni fa. Es cert que ha caigut plugim a la tarda, però he pogut anar a comprar al Mercadona sense mullar-me. I he fregat i no s’assecava el terra, però tampoc feia fred tot i tenir les finestres obertes a quarts de nou del vespre. Un vespre molt de senyora de casa meva amb rentadora i tot. Però estava alegre.

El meu nivell d’endeutament segueix sent el mateix que abans festes. (Santa paga extra!)El Nadal sembla que estigui molt lluny, però sé que tornarà, cada any torna. I abans gaudirem d’altres festes. Per què deprimir-me?

Ara bé, si miro el món, llavors si que em deprimeixo. La sang tenyeix masses terres. Ens mostren algunes imatges crudes, però no vull imaginar-me ser en la pell dels que viuen en zones en guerra. Hi ha molts llocs dels que no se’n parla. I l’odi creix. Odi pel poder, odi per la riquesa, odi per les terres, odi per ser diferents... Odi sense remei. Voldria plorar i que les meves llàgrimes netegessin tot aquest odi, tota aquesta sang vessada

Si mirem més a prop, molt a prop, molts avis viuen en condicions de pobresa, gent dormint en caixers per guarir-se del fred de la nit, centres d’acollida plens de gom a gom, cues a l ‘ OTG per demanar l’atur. Moltes famílies veuen a pare o mare perdre la feina i el sou. Una indemnització que taparà forats però com seguiran pagant deutes? Es esgarrifós. Es deuen sentir ben ofegats com aquests peixets passat el temporal de Sant Esteve. Esperem que ells sí puguin tornar a nedar alegrement pel mar de la vida.


19 comentaris:

Striper ha dit...

Doncs per mi ha sigut un dia rarot pero bé avui ja es 20.

òscar ha dit...

estrany, perque les fórmules matemàtiques solen ser d'una exactitut suïssa però, en el meu cas, ahir va ser un dia tan bo (o tan regular per no pecar d'optimista) com els altres.

potser és que tinc el NA (obligació de pendre mesures) una mica baix! :)

Carme Rosanas ha dit...

Per a mi va ser un bon dia. Crec que per moltes fórmules que inventem, (com tu dius... quina poca feina) els bons dies i mals dies depenen més de la situació i de la sort que tinguem a la vida. Als que tenim casa, feina i menjar cada dia, i no tenimn guerra i a sobre tenim gent que ens estimen... i per tant som molt afortunats... perquè ens hauria de deprimir una mica de fred o les festes que s'han acabat?

I la gent que viu a la guerra, o a la pobresa absoluta ... que li expliquen del penúltim dilluns de gener?

Ara veig el comentari que faig i em sembla com si estiguñes enfadada amb els que han fe t la fòrmula... pe`ro no és així. Són curiositats d'un primer món que s'avoreix, però són curiositats interessants. Encar a que sigui per rebatre-les.

Els del PiT ha dit...

M'ha costat venir a llegir aquest post perquè al títol hi sortia la paraula Depriment.
De quin dia parles? Del 19 de gener? Òndia crec que era dilluns, el mateix dia que commemorava els dos-cents anys del naixement de Poe... sí, crec que és el post més seriós i trist que he fet aquest any.

Jo és que era de lletres i les mates les deixava pels altres ;-)

khalina ha dit...

Striper, espero que el dia 20 hagi estat ben positiu.

Òscar, encara trenques més la fórmula si tens l'NA baix.
Quan més alt és el resultat de la fórmula, més necessitat de prevenir davant la gran depressió tens. I si l'obligació de prendre mesures és baixa, més gran resultat. I tu justament estaves optimista... Res que aquest Dr. Arnall... (quin pal de resposta et faig!jaja)

Carme estic totalment d'acord amb els teus arguments.

Sergi, el teu post de Poe era tètric jeje. Nooo, era la música de la ràdio la que em feia por.
Aquesta fórmula és estranya pels de ciències i pels de lletres.

el paseante ha dit...

Per a mi no va ser un gran dia: Tocava preparar el 4t trimestre d'iva i irpf (ja sé que el 4t és pot presentar el 30 de gener i no el 20 com els trimestres anteriors, però per si de cas). Tampoc em puc queixar per això. Ja veig que el teu va ser prou tranquil. I potser menys per la gent que ho passa malament.

estrip ha dit...

a vegades les matemàtiques tampoc son exactes. Per sort!
Per molts dilluns feliços!

Emily ha dit...

Les matemátiques són exactes, i per a mi tenien raó.
Esperarem la primavera.

khalina ha dit...

Paseante, si pagues molts impostos, és que guanyes molt! :D
No em facis cas, eh? Ja no és pagar, suposo que és un pal preparar tot, però si tens tot ben ordenat i introduït dia a dia (cosa que no dubto), és un momentet. Comentari d'extreballadora d'una gestoria alliberada.

Estrip, així m'agrada. Amb ànims!! A part, hi ha factors que la fórmula aquesta no té en compte, com p.ex Estar enamorat o deixar-ho d'estar, tenir un jefe cabró o no, estar a punt de cobrar una herència, la salut, t'ha sortit un gra horrible i fastigós jaja.
Hi ha gent a qui li alegra que passi el Nadal, i poder estar de nou sol tranquil al seu sofà.

Emily, no facis cas de la fórmula. Jo la veig tan científica com els horòscops de revista del cor. No cal esperar a la primavera. Avui feia bon sol, tot i que jo, a on he anat, m'he trobat a les 9h del matí a -3 graus. Glups!

Emily ha dit...

M'anava a fer seguidora teva i veig que no ho tens. Va, dona, tot sigui emprenyar una mica al Paseante...

alatrencada ha dit...

I no dius res de les gambes que te vas cruspir pr dinar? Impossible deprimir-se amb aquell menú.

Salva Piqueras ha dit...

He de dir que aquests dies del mes de gener sempre se m'han fet duríssims. Això de què comenci el mes amb dies de festa sembla que hagi de fer la mensualitat més curta però després no s'acaba mai... m'ha faltat fer l'estudi científic per vendre-ho a les revistes del ram... una altra vegada serà...

nimue ha dit...

això de les formuletes matemàtiques... en fi, que no me les crec. El que sí que crec és que si fa fred i no hi ha sol és fàcil tenir un dia depriment!!!

khalina ha dit...

Emily, tinc un parell de seguidors, però ocults... Ho he vist a la configuració del meu blog. Suposo que també et pots fer seguidor des d'allà... Bé, ja miraré com va, i a veure què diu el Paseante jeje

mmm alatrencada, aquelles gambes :)

I no només el gener Salva, pensa quants dies falten per les vacances de Setmana Santa...

Jo tampoc em crec les fórmules, nimue... Avui no feia sol, però ahir sí. I avui estic refredada i nas vermell :(

The Horror ha dit...

Be, el que s'ha de tenir en compte es que la formula va ser creada per uns academics de la Universitat de Cardiff. El factor del mal temps es molt important al Regne Unit. I s'ha de considerar tambe que les rebaixes del Regne Unit comencen el 26 de Desembre. I que no hi han Reis. Aixi doncs, no hi ha cap rao per il.lusionar-se pel mes de Gener.

khalina ha dit...

Una bona puntualització, que els diaris d'aquí no en parlen. Ens tergiversen la informació buaaa

The Horror ha dit...

Es que es molt dur, ser periodista. Aixi que si pots 'aixecar' la noticia d'un altre diari, doncs ja tens mitja feina feta. Si es un diari estranger, millor, que aixi la penya no se'n entera, jeje.

Efrem ha dit...

xDDD puta matemàtica que tot ho vol controlar aRg!

khalina ha dit...

Això al cole li deien copiar, The horror.

Efrem, ja va bé la matemàtica, però no sempre